Concert 2016

Monteverdi in spijkerbroek

Het Hunzekoor werkt sinds de start van het nieuwe koorseizoen in september 2014 aan een uitdagend maar bijzonder fraai programma van de muzieMonteverdi2k van Claudio Monteverdi (1567-1643) en zijn leermeesters Marc Antonio Ingegneri en Giaches de Wert.
Het programma zal worden uitgevoerd op 30 en 31 januari 2016, waarbij het koor zal worden ondersteund door tien studenten van het Prins Claus Conser-vatorium in Groningen:  5 strijkers en 5 koperblazers.  Het koor neemt ruim de tijd om het programma in te studeren.

Het Hunzekoor brengt de prachtige muziek van Monteverdi en van zijn leermeesters “in spijkerbroek”. Dat slaat niet alleen op de locatie van ontstaan van het koor (Spijkerboor), maar meer nog op de traditioneel informele manier van optreden. Het koor brengt zo ook deze muziek dicht bij de toehoorders om een breed publiek kennis te laten maken met het werk van deze grote meester.
Lees meer over Monteverdi>>

Concertlocaties 2016

Op zaterdag 30 januari 2016 is het eerste optreden van het koor met dit programma gepland in de doopsgezinde kerk van Groningen in het steegje aan de Oude Boteringestraat 33.
images

Op zondag 31 januari 2016 is het tweede concert gepland in de Jacobuskerk in Rolde.
exterieur_-_harry_cock_-_hires

Programma Monteverdi in spijkerbroek

1. Plange quasi virgo      – Marc’ Antonio Ingegneri
2. Laudate pueri               – Claudio Monteverdi